måndag 15 februari 2010

Hade just bestämt mig för att det här med färdiga burkar blir för dyrt i längden. Plus att det är jobbigt att släpa hem alla dessa burkar för att snart släpa dem till källsorteringen igen. Så jag satsade igår på att göra lite hemlagad mat till Hugo.

Ris och korvstroganoff var vad vi lagade till lunch, så jag tog undan lite av den, körde som en galning med stavmixern och ställde nöjd in den i kylskåpet.

Så idag till lunch var det dags. Jag tillsatte lite smör, in i micron och så fram med en liten sked hemlagat. Hugos min ser ni här intill. Nej tack, eller annars - aldrig i livet. Kan tolkas lite hur som men så här brukar han INTE se ut när det vankas burkmat. Han brukar vara som en liten fågelunge.

Jag försökte en liten stund men gav ärligt talat ganska snabbt upp och tog fram en burk med nudlar, grönsaker och skinka. Fint puread. Köpt i affären. Det gick ner, hela burken. Inser förstås att det handlar om konsistensen och inte smaken. Men hur tusan ska jag få maten mer mosad? Tips någon?

3 kommentarer:

  1. Vanlig mixer har funkar bättre för mig. Annars har jag även hört de som pressat genom en sil... Tog för lång tid ansåg jag, men funkar det så...

    Potatispress kanske?

    SvaraRadera
  2. Gullunge. Stavmixer är grymt bra. Sila genom trådsil om det fortfarande blir klumpigt, men sanningen är denna, tror jag: Det går inte att vinna över burkmaten. Jag har försökt, mossat, krossat och micrat och fått stängd mun till svar. Så nu har jag gett upp. Skinka, nudlar och tomat var en succé för Lill-Tjejen med. KRAM!

    SvaraRadera
  3. Ma-ma: Love u! =) Jag tror inte heller att det går att vinna över burkmaten. Men jag ska prova med makaroner och köttfärssås ikväll. Heja mig!

    K: Ska testa potatispress idag =)

    SvaraRadera